Close

Over Ronde Tafel 161

De Ronde Tafel Maarssen

Een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, die tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld en die zo bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Dit is -kort en bondig- de Nederlandsche Tafelronde. Een serviceclubvoorjonge ondernemers tussen de ca. 25 en maximaal 40 jaar.

Een club die aan service doet, dat zeker. Want naast vriendschap en persoonlijke ontplooiing is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk. De Nederlandsche Tafelronde is een goed georganiseerde vereniging met lokale- en districtsbesturen en een landelijk hoofdbestuur.

Ronde Tafel Maarssen (RT161) is al meer dan 30 jaar actief! Momenteel bestaat de Ronde Tafel Maarssen uit 15 personen. Wie lid is van de Tafelronde committeert zich wel, aan deelname aan de eigen bijeenkomsten en andere activiteiten, maar ook aan de serviceprojecten. De Tafelronde organiseert lokale en landelijke serviceprojecten voor de meest uiteenlopende doelen. Landelijk wordt veelal gekozen voor langlopende projecten, zoals bijvoorbeeld het project Pleisternet, waarbij de startfinanciering is verzorgd voor TV-studiofaciliteiten in kinderziekenhuizen, om jonge patiĆ«ntjes zelf TV-programma’s te laten maken. Of recentelijk het project “Kind en Veiligheid”, waarin tal van initiatieven zijn genomen om de veiligheid van kinderen in het verkeer, op school of op de speelplaats te verbeteren.

De Ronde Tafel Maarssen (RT161) heeft lokaal al veel projecten gesponsord of mede uitgevoerd. Zo is is de Walk of Fame gerealiseerd bij de Hoge Brug tussen Maarssen- dorp en Maarssenbroek. En in 2010, 2011, 2012 en 2013 hebben we voor de stichting Abrona een mooie dag voor de kinderen gerealiseerd in de Efteling.

Daarnaast heeft de Ronde Tafel tijdens Sinterklaas 3000 euro gedoneerd aan stichting Sinterklaas bestaat. In 2014 gaan we wederom met de kinderen van Abrona naar de Efteling en ondersteunen we het landelijke project Stichting Jarige Job.

Zie voor meer informatie over de Ronde Tafel Nederland : www.roundtable.nl